Ewa, psykologi

Uratarinat: Ewa, psykologi

Tulin Etevaan töihin maaliskuussa 2009. Muutin vuonna 2005 Suomeen Puolasta, jossa valmistuin psykologiksi. Suomessa aloitin lähihoitajan opinnot, mutta Etevan kautta minulle tarjoutui mahdollisuus harjoittaa psykologin ammattia myös Suomessa. Tein Etevassa ensin vuoden mittaisen Valviran valvoman sopeuttamisjakson, jonka jälkeen sain Etevasta vakinaisen paikan. Olen ollut paikkaan erittäin tyytyväinen.

Työskentelen Etevassa kehitysvammapsykiatrian yksikön psykologina ja tehtävääni kuuluu psykologisten tutkimuskartoitusten tekeminen sekä lyhytaikaisen keskusteluavun tarjoaminen asiakkaille. Lisäksi toimin tukitiimeissä, joiden tarkoituksena on auttaa henkilöstöä ratkaisemaan haastavia työyhteisöä tai asiakkaita koskevia tilanteita. Työssäni vaaditaan ensisijassa hyviä vuorovaikutustaitoja, myös ymmärtämistä sekä itsenäistä oman työn suunnittelua. Parasta on ihmisten kohtaaminen sekä tunne siitä, että tekee tarpeellista työtä.

Eteva on minulle reilu työnantaja. Eteva oli todella hyvin mukana sopeuttamisaikana ja mahdollisti työskentelyn psykologina Suomessa. Lisäksi työkaverit ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Etevassa etenkin kehitysvammapsykiatrian yksiköiden toiminnasta voi olla ylpeä.  Kehitysvammapsykiatrian yksikkö tarjoaa asiakkaalle aina paikan tulla ja paikan, josta saa apua. Ketään ei työnnetä pois, vaan asiakasta kuunnellen etsimme kaikille sopivan avun. Asiakaslähtöisyys ja itsemääräämisoikeus on Etevassa tärkeä tekijä. Etevassa minulle on tarjottu myös hyvät työkalut tehtävää varten. Saamme käyttöömme uusimmat testit ja menetelmät, joita voimme kehittää ja hyödyntää työssämme.

© 2012 Eteva Käyttöehdot