Heli, päiväaikaisen toiminnan ohjaaja

Uratarinat: Heli, työ- ja päivätoimintakeskuksen ohjaaja

"Etevassa on mahdollista vaikuttaa omaan työhön.
On saanut tuoda uusia ideoita ja saada ne toimimaan työyhteisössä ja asiakkaiden kanssa."

Tulin Etevaan 1998. Aloitin silloin asumispalveluiden ohjaajana. Se oli minulle ensimmäinen työpaikka, eikä silloin vammaisala ollut juurikaan tuttua. Työpaikka oli alun alkaen kiva ja edelleen olen työssä viihtynyt. Reilu viisi vuotta sitten vaihdoin paikkaa päiväaikaiseen toimintaan.
 
Nykyisessä työssäni ohjaan asiakkaiden työtoimintaa, viikko-ohjelmaa ja avustan asiakkaita tuettuun työelämään. Työtoiminnassa teemme alihankintatyötä eri alojen yrityksille, kuten metallityötä ja komponenttien valmistusta. Valmistamme myös omia myytäviä tuotteita, jossa tarvitaan kankaankudonnan ja muuta käsitöiden osaamista. Osa asiakkaistamme käy töissä esimerkiksi kaupan alan yrityksissä ja saa työstään palkkaa. Tällöin toimimme asiakkaiden tukena, jotta työssä käyminen on mahdollista. Asiakkaiden viikko-ohjelmat tehdään yksilöllisiksi asiakkaan toiveiden ja toimintakyvyn mukaan.
 
Työ on monipuolista ja siinä tarvitaan paljon empaattisuutta, kärsivällisyyttä ja sosiaalisia taitoja. Parasta työssä on läsnäolo asiakkaiden kanssa ja onnistuminen siinä, että saa tuettua asiakkaan elämänlaatua. Työssä on ollut mahdollista toimia itsenäisestä ja kehittää työtä oman näköiseksi.
 
Eteva on suuri ja monipuolinen työllistäjä. Työnkuvaa voi vaihtaa ja mahdollisuuksia kehittyä on monia. Samalla ei ole tarvinnut pelätä töiden loppumista, joten työpaikka on vakaa ja turvallinen. Olen ylpeä siitä, että Etevassa on alan vankinta tietotaitoa vammaisalalta. Asiakkaan kuulemista ja asiakkaan yksilöllisiä tarpeita pidetään tärkeimpinä. Moni minunkin työkaveri on pitkään viihtynyt Etevassa, joten kai sekin jotain kertoo.

© 2012 Eteva Käyttöehdot