Raija, asumispalvelujen ohjaaja

Uratarinat: Raija, asumispalvelujen ohjaaja

"Etevassa on ilo työskennellä. Teemme älyttömän hyvää työtä erityisryhmän parissa."

Aloitin Etevassa 2007 asumispalveluissa ohjaajana. Olen koulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja. Aiemmin olen toiminut mielenterveyssektorilla ohjaajana sekä esimiehenä ja myöhemmin palvelukeskuksen johtajana. Kaipasin ihmisten välitöntä kohtaamista, jota hallinnollisessa esimiestyössä ei juurikaan saanut kokea, joten tein urallani suunnanmuutoksen ja otin vastaan sijaisuuden Etevassa. Tätä en ole hetkeäkään katunut. Olen täällä saanut tuoda esiin omia ajatuksiani, kehittämisideoitani ja käyttää myös aiemmassa työelämässä saamiani vahvuuksia. Työnantajana Eteva on ollut luotettava, edistyksellinen ja turvallinen.

Tällä hetkellä toimin pääsääntöisesti ohjaajana asiakastyössä, mutta n. 20% työpanoksestani toimin esimieheni työparina. Asumisyksikössä ohjaamme asiakkaitamme yksilöllisten suunnitelmien (YKS) mukaisesti. Työssäni vaaditaan vahvoja vuorovaikutustaitoja sekä rohkeutta että aitoutta kohdata ihmisiä erilaisissa ja haastavissakin elämäntilanteissa. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä sekä uskoa asiakkaisiimme. Heillä on oikeus saada elää omaa unelmaansa ja viettää omannäköistä, juuri heille merkityksellistä elämää.

Parasta työssäni on koko yhteisömme, niin asiakkaat kuin henkilökuntakin. Meillä on täällä erittäin hyvä työilmapiiri ja toisiamme tukeva työporukka. Kunkin työntekijän henkilökohtaisia vahvuuksia, taitoja ja osaamista hyödynnetään toiminnallisissa ryhmissä. Tällaisia ovat mm. musiikki, liikunta, leivonta, askartelu, pienoismallirakentaminen ja kirjallisuus. Uusia ideoita otetaan aina mieluusti vastaan. Kehitteillä on ollut myös kuoro, näytelmäkerho sekä oma lehti.

Eteva on luotettava työnantaja. Eteva tarjoaa henkilöstölle hyvää koulutusta, monipuolisen työkentän ja paljon mahdollisuuksia. Eteva tekee arvokasta työtä kehitysvammaisten parissa ja Etevassa on alan parasta asiantuntijuutta. Olen ylpeä siitä, että mahdollistamme monelle asukkaalle hyvän elämän edellytykset.

© 2012 Eteva Käyttöehdot