Riitta, konsultoiva sairaanhoitaja

Uratarinat: Riitta, konsultoiva sairaanhoitaja

"Tervetuloa mukaan osaavaan ja asiantuntevaan joukkoon. Tuo mukanasi positiivista asennetta."

Siirryin syksyllä 2007 Uudenmaan erityispalveluihin eli nykyiseen Etevaan. Valmistuin sairaanhoitajaksi 1992 ja toimin siinä välissä opettajana sekä HUS:ssa sairaanhoitajana infektio-osastolla. Siirryin Etevaan kun asumispalveluihin haettiin ohjaajaa. Toimin ohjaajana vajaa kaksi vuotta, jonka jälkeen siirryin hoitamaan konsultoivan sairaanhoitajan tehtävää.
 
Konsultoiva sairaanhoitaja toimii alueellisena tukipalveluna alueen lähityöntekijöille sekä asiakkaille. Minun alueeseen lukeutuu 17 asumispalvelun ja neljä päiväaikaisen toiminnan yksikköä, eli alue on suuri. Työssäni kierrän alueen yksiköissä, käymme ohjaajien kanssa läpi asiakastyötä ja lisäksi ohjaan ja tuen lähityöntekijöitä asiakkaita yleisesti koskevissa asioissa, kuten ravitsemuksessa, lääkehoidossa jne.. Meidän tavoitteena on parantaa ja varmistaa hoitotyön laatua asiakkaillemme. Vaatimuksia työssäni tulee etenkin osaamisen puolelta. Halu oppia uutta ja päivittää tietoja on erityisen tärkeää. Osaamista tulee sitten välittää eteenpäin lähityötä tekeville työntekijöille. Lisäksi työssä vaaditaan itsenäistä otetta ja halua sekä osaamista tehdä työtä erilaisten ihmisten kanssa ja kuunnella muita ihmisiä. Positiivisuuskaan ei ole haitaksi. Työssä parasta on ihmisten kanssa tehtävä työ.
 
Työnantajana Eteva on suuri. Sitä kautta Eteva tarjoaa työmahdollisuuksia eri paikkakunnilla sekä erilaisissa osaamisalueissa ja tehtävissä. Parasta Etevassa on mielestäni YKS –työskentely , joka mahdollistaa hyvin asiakasnäkökulman toteutumisen palvelussa. Täydennyskoulutusta on kattavasti tarjolla mm. lääkehoitoon ja yksilökeskeiseen suunnitelmaan (YKS). Lisäksi henkilöstölle tarjotaan työnohjausta, joka on tärkeä työssä kehittymisen väline. Etevan arvomaailma on sellainen, josta voi olla ylpeä.

© 2012 Eteva Käyttöehdot